ARMATO BIZTONSÁGI AJTÓBiztonsági jellemzők, felszereltség

Az Armato Biztonsági Ajtó kerete 1,2 mm vastag acéllemezből készül. Az ajtólapot a támadási felületen teljes egészében lemez védi,  belső oldalról pedig trapézmerevítésekkel ellátott. A két réteg között 5 cm vastag nikecell szigetelés kapott helyet. Az ajtólapot mindkét oldalról a 6 mm vastag burkolat fedi.
A biztonsági trezorzár által mozgatott acél zárócsapokat aktív zárópontnak nevezzük. Az Armato biztonsági ajtóba szerelt háromirányú biztonsági trezorzár-rendszer a záródási oldalon, valamint az ajtó alján és tetején acélrudazatokat működtet. A rudazatok a kulcs négy félfordulattal történő elfordítása után a tokba záródnak.
A zsanéroldalon elhelyezkedő, 12 mm átmérőjű acél zárócsapok alkotják a biztonsági ajtó passzív zárópontjait. Ezek a csapok a biztonsági ajtó becsukását követően az acél ajtótokban kialakított helyükre záródnak. Az Armato Biztonsági ajtó alapáron 3 passzív záróponttal rendelkezik.
Az ajtólap szigetelése hungarocellel történik, ezért kizárólag lépcsőházba telepíthető. Alapáron az Armato biztonsági ajtó fa küszöbbel ellátott, felár ellenében azonban réz vagy matt króm küszöbborítással is rendelhető. A gumiprofilos szigeteléssel ellátott biztonsági ajtó keretének színe alapesetben sötétbarna.
Kívülről bronz HOPPE Verona gombkilincs, belülről bronz HOPPE Verona kilincs kerül felszerelésre. Minden kiegészítő bronz színű, de felár ellenében króm és réz színben is rendelhető.


Zárrendszer

Az Armato Biztonsgi Ajtó alapáron a zártechnikai piac vezető gyártója, a CISA által gyártott 57515 biztonsági trezorzárral szerelt. Ez a dupla tollas, ajtóba süllyeszthető trezorzár rendszer horganyzott acél zárházzal és inox előlappal rendelkezik. A kulcs fordítását követően a zár 4 db 18 mm átmérőjű nikkel acél rudazatot tol a tokba. A biztonsági ajtó 4 félfordulatot követően zárul be teljes egészében.
A felár ellenében választható CISA 57665 átprogramozható trezorzár gyors és költségkímélő megoldás. Alapesetben a kulcs elhagyásakor a zár cseréje miatt a biztonsági ajtó szétbontására lenne szükség. Az átprogramozható trezorzár lehetővé teszi, hogy ilyen esetekben a zárat átprogramozzuk, így nincs szükség az ajtó megbontására. Az átprogramozáshoz mindenképpen szükséges egy kulcs a régi garnitúrából. A zár átprogramozása, megtanítása egy új kulcskészletre kizárólag a zárnyelv teljes kitolása mellett lehetséges.

Kiegészítők

Kengyelzár


Az Armato Biztonsági Ajtóhoz opcionálisan választható kengyelzár a biztonsági ajtó benyitását akadályozza meg. A cilinderes zárbetéttel ellátott, egyszerű szerkezetű kengyelzár kívülről kulccsal, belülről fordítógombbal működtethető.

A kengyelzár három állású:

- nyitott állapotban nincs funkciója
- egy fordítással a biztonsági ajtó résnyira nyitható (ahogy a régi típusú láncos megoldásnál)
- két fordítást követően zárt állapotba kerül

A kengyelzár alkalmazása nem növeli a biztonságot és nem helyettesíti a biztonsági trezorzár-rendszert.
Ezüst, barna és óarany színekben rendelhető.

Kiegészítőket kizárólag a cégünknél rendelt biztonsági ajtók felszereltségeként kínálunk, alkatrész-forgalmazással az Ajtó-Betörésvédelem Kft. nem foglalkozik.

Méretek

Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. által forgalmazott Armato Biztosnági Ajtó az alábbi fix méretekben rendelhető.
  • 92x206 cm
  • 97x206 cm
  • 102x206 cm
  • 92x216 cm
  • 97x216 cm
  • 102x216 cm


Merre tovább?

Tekintse meg biztonsági ajtó árlistánkat!
Válasszon a biztonsági ajtó borítások közül!
Kérje írásos árajánlatunkat a kiválasztott biztonsági ajtóra!
Látogasson el bemutatótermünkbe!
forrás: